2007-03-03

Gruppmöte F- 6 2007-01-15

Reflektion från förra mötet – avslutning i kyrkan
Diskussionen från förra mötet fortsatte. Kommunen ger inga direktiv för huruvida avslutningar kan ske i kyrkan. Man får dock inte utesluta någon från avslutningen. Detta görs inte direkt, men indirekt blir det så i de fall då barnen inte tillåts att beträda kyrkorummet av sina föräldrar. Rektor Berit Andreasson är tveksam till att hålla avslutningar i kyrkan och ser flera fördelar med att hålla avslutningarna på skolan; alla barn kan delta oavsett religionstillhörighet, barnen kan delta mer i avslutningen, det kan bli mer utrymme och kanske möjliggöra en gemensam avslutning för både låg- och mellanstadiet.

Barbro Behre fick i uppdrag att till nästa möte undersöka vad som står i läroplanen om religionsundervisning beträffande besök i olika religioners religiösa miljöer.

Övrig fråga
En förälder undrade hur klassammansättningar och lärartillsättningar till de olika klasserna skulle bli nästa läsår. Berit Andreasson informerade om att personalplaneringen inför hösten pågår, men att ingenting är klart ännu.

Inga kommentarer: