2007-03-03

Anteckningar från mötet F-6 2006-09-20

Gruppen presenterade sig. Vår nya rektor Berit Andreasson, representanter från lärargruppen och vi föräldrar. Vi hade lite olika infallsvinklar beroende från vilken vinkel vi representerade, men vi stöttade varandra.

Servern har inte fungerat sedan i våras och det sista protokollet har inte gått in och har inte kunnat läsas.

Mats Andersson från Net-Scan har föreläst i början av terminen för föräldrar, med liten uppslutning. Kanske p.g.a. för lite information? Han tänker komma tillbaka den 15/11 för 5:or - 9:or i klasserna på dagen och för föräldrarna på kvällen 18,30. GÅ DIT för det handlar om Internet och vad våra barn hittar där och VEM som hittar dem där. Inbjudan kommer hem med era barn.

Protokollet bör komma hem med föräldrarna i veckobreven eller liknande så att alla kan få del av föräldrarådet.

Vad har hänt på skolgården sedan i våras? Dränering har utförts runt alla byggnader. Kanske det finns pengar över att snygga till på skolgården, tömma brunnar från jord och sand, plantera lite nya växter. Berit Andreasson har gått runt med markentreprenad och en trädgårdsmästare och bett om förslag och prisuppgift. Önskemål från föräldrarna var klättervägg, linbana och liknande. Skolgårdsgruppen samlar in förslag.

Vi frågade lärarna hur det gått med den åldershomogena skolan. De var inte missnöjda även om det fanns fördelar med den åldersblandade skolan.

Valet, hur har det gått med eleverna i klasserna? Har de fått jobba med politiken inför valet? Det fins inget gemensamt och lärarna har jobbat som de själv har velat.

Bunkefloprojektet tog någon förälder upp. Handlar om att röra sig minst 1 timme per dag och forskningen har sagt att inlärningen av teoretiska ämnen går lättare. De flesta klasserna har schemalagd tid för "friskvård".

Trafiken ett stort problem alla år innan rutinerna övats in hur man BÖR lämna sina barn OM man kommer med bil. TÄNKA på andra barn som kanske cyklar eller går. Idrottsvägen ingen rolig väg mellan 8,00 och 8,20. Korsningen mellan Långgatan och Idrottsvägen ett gytter med ungar, bilar, cyklar och ingen markerad övergångsställe finns. En arbetsgrupp tänker göra en skrivelse till Gatu- och trafiknämnden med vissa förslag. Catarina Steen-Carlssin, Catrin Haernfelt och Ingmar Persson (alla föräldrar) sätter ihop några viktiga punkter som förankras i föräldrarådet.

Nästkommande möten blir 26/10, 15/1 -07 och 25/4 -07 kl. 19.00

Vid pennan Birthe Bruun mamma till en i 5B

Inga kommentarer: