2007-10-06

Minnesanteckningar från gruppvisa möten 2007-09-17, låg- och mellanstadiet

Följande punkter diskuterades:

Kometprogrammet för användning också på låg- och mellanstadiet.
Berit Andreasson berättade att en specialpedagog (Kerstin Lock) fått utbildning i Komet, för att i sin tur kunna föra ut arbetssättet till låg- och mellanstadiets personal. Arbetssättet med Komet kommer att successivt införas under läsåret.

Informations- och kommunikationsstrategier. Skolans olika vägar för att kontakta föräldrar och sätt att uppdatera kontaktinformation diskuterades. Olika sätt kan passa för olika familjer och barn. Det är viktigt att skolans personal tillsammans med föräldrar i klassen och/eller enskilt kommer överens så att kommunikationen går smidigt.

Trafiksituationen. Föräldrarådsrepresentanterna anser att det saknas tydlig vägledning i trafikrummet för barn och ungdomar längs Idrottsvägen och Långgatan. Gruppen kritiserade förvaltningens slutsats i tjänsteskrivelsen att de övergångsställen och linjemarkeringar inte skulle vara ett värdefullt hjälpmedel för barn och ungdomar i trafiken.

Skolgården.
a) Träd och buskar saknas vid fjärde årskursens skolgård. Barnen upplever att de inte får gå till lågstadiebarnens grönare och mer utmanande skolgård. Berit Andreasson meddelar att en skolgårdsgrupp har tagit kontakt med Schewens skärvor om en skiss för en för barn estetiskt tilltalande och grönare lösning.
b) Konstgräsplanens gummikulor kan vara av äldre modell då man använde gummikulor som innehåller naftalater. Berit Andreasson skall göra vidare efterforskningar om detta stämmer. Rapporter i pressen i våras berättade om naftalaters giftighet.

Skolmaten.
a) Mellanmjölk serveras på Nyvångsskolan. Lättmjölk endast vid felleverans.
b) Diskussion om servering av glass och söta saker. Det är viktigt att sammansättningen inte innebär ett omotiverat sockerintag. Särskilt viktigt är det med tanke på att många barn äter tre måltider på vardagarna (frukost, lunch och mellanmål) i skolan. Barn kan inte förväntas ta ansvar fullt ut för att ta lagom mycket socker och sylt när det exempelvis serveras gröt och pannkakor. Glass serveras på lågstadiets månadskalas på fritis. Diskussion om man kan ha fest utan att äta glass eller andra sötsaker.


Inga kommentarer: