2007-10-06

Minnesanteckningar från gruppvisa möten 2007-09-17, högstadiet

Alla klasser utom 9A finns representerad

Polisen har haft mopedinformation för högstadiet. De kommer att göra tillslag under hösten och ville klargöra vad det är för regler som gäller för moppar. Inga mopeder står borta vid Gården nu, utan står där de ska. Ett problem är att bilar parkerar mellan mopederna och det blir väldigt rörigt. Föräldrar? För många skjutsar sina barn. Det är bra om detta tas upp på föräldramötena.

Läget är bra med 9:orna, enligt rektor Ronny. Det har varit en bra start på terminen. Resultatmässigt blir det sämre, fler i åttan klarar inte kärnämnena. Skolledningen träffar barn och föräldrar och diskuterar åtgärder när man märker att det fungerar dåligt.

Många köper godis på Hydromacken under skoltid. Få handlar på kafeterian där man slutat sälja godis och läsk för att det är onyttigt. Kan vi göra skolan till en godisfri zon? Bra om vi kan diskutera detta på föräldramötena. Gruppen är negativ till att det äts godis på skolan.

Det är färre barn som åker skolbuss till skolan, men schemat måste planeras efter bussturerna (14.10 och 15.10). Ronny kollar om det är så att några barn har för lång väntetid från det att skolan slutar tills bussen går.

Föräldrarna upplever att elevernas scheman är bättre i år, men det finns fortfarande problem. Ofta är det för tight mellan lunch och idrott. Vi kan vända oss direkt till schemaläggaren (Per-Ola) om vi har invändningar. Ett förslag om att ha 60-minuterslektioner diskuteras.

Inga kommentarer: