2007-04-17

Gruppvist möte för de lägre årskurserna (åk 0-6) kl 20.00-21.00 2007-03-06

Fortsatt diskussion om avslutning i kyrkan
Diskussionen från förra mötet fortsatte. Barbro Behre informerade om vad som står läroplanen om religionsundervisning. Det står att undervisningen i skolan ska vara icke-konfessionell och att alla föräldrar ska kunna skicka sina barn till skolan med vetskapen om att barnen inte blir påverkade av någon särskild religion. Det står inget specifikt om besök i olika relitioners kyrkorum och religiösa miljöer. Rektor Berit Andreasson informerade att sommaravslutningen inte kommer att hållas i Dalby kyrka. Den kommer i stället att anordnas på skolans område.

Skolgården
Arbetet med att hårdgöra vissa delar av skolgården är klart.
Markentreprenad har fått i uppdrag att även göra ett åtgärdsförslag för fotbollsplanen nedanför Gladan.
Basketplanen utanför mellanstadiet är inte riktigt färdigställd. Barnen i trivselrådet ska få ha åskikter om hur arbetet med den ska slutföras.

Trafiken vid lågstadiet
Ett förslag lades om att göra en skrivelse till alla föräldrar till barn i låg- och mellanstadiet om vad man bör tänka på då man färdas på gatorna kring skolan i allmänhet och vid låg- och mellanstadiet i synnerhet. Det är vi föräldrar som utgör den största trafikfaran i skolans närområde. Tina Ledje och Katarina Steen Carlsson tog på sig att göra ett utkast till en sådan skrivelse.

Inga kommentarer: