2008-02-04

Föräldrarådsmöte 16 januari 2008

Representanter från följande klasser var närvarande:
Fb, 1a, 1b, 2a, 2b, 3a, 3b, 3b, 4a, 4b, 4b, 5b, 5b, 7a, 7b, 7c, 7c, 7c, 8a, 8b, 8c, 8d 9a, skolkonferensen, lärarrepr för F-3 och 4-6, 7-9 samt rektorer för F-6 resp 7-9.

Återkoppling från skolkonferensen
Ljudnivån i omklädningsrummen diskuterades och det kommer att sökas externa pengar för att lösa problemet.

Information från skolan, hur funkar den?
Skolpersonalen lägger två lappar till de barn vars föräldrar önskar det. Det är viktigt att föräldrarna tar kontakt med läraren så att hon/han vet.

Arbetsmiljön på skolan
Det finns en arbetsmiljöplan på skolan som även ligger på hemsidan, se här.
En gång per termin görs en skyddsrond.
Varje händelse i form av skada, mobbning etc resulterar i en rapport som följs upp och på så sätt försöker man undvika fler olyckor. Skolan har statistik utifrån dessa rapporter. 35-40 barn råkar ut för någon händelse varje termin.
Skolsyster ska kontakta föräldrar när något hänt barnen.
Mobbning ska meddelas rektor som ska åtgärda. Mobbning går oftast att stoppa om man bara får reda på det. Därför har alla vuxna ett ansvar att berätta för klassföreståndare/mentor eller rektor om man hör talas om något övergrepp. Oftast är det barnet bredvid som berättar och inte den som blir utsatt.
Det är god klass på ventilationen som är ny sedan 2000.
Det finns ingen radon på skolan.

Skolans riktlinjer för elevaktiviteter utanför skolans område, ex friluftsdagar
Flera föräldrar kunde vittna om barn och ungdomar som springer över den mycket trafikerade vägen på väg mot Skrylle och man har känsla av att barnen är ute och orienterar. Enligt rektor ska inte kontrollerna ligga på båda sidor av vägen just för att vägen inte ska korsas, rektorn ska ändå kolla med idrottslärarna. Vi behöver alla tala trafikvett med våra barn.

Val av suppleanter till skolkonferensen
Mötet väljer Rebecka Sahlin till suppleant i skolkonferensen.
Skolkonferensen hette tidigare Hem och skola och består av 4 föräldrar, 3 elever, 6 repr. från skolan samt två adjungerande politiker från skolnämnd öster. Protokollen ligger på hemsidan, se här.

Gruppstorleken i F-klasserna
Flyttas till diskussion i gruppen för låg- och mellanstadiet.

Skolledningen informerar
Ny personal har anställts till fritidshemmen, de har dubbel behörighet - utbildade fritidsledare och förskollärare. En av tjänsterna är en utökning. I december firade Nyvångskolan 40 år med bl.a. tårta. Trevligt!

Mindre trevligt var att det krossades 5-6 fönster på skolan under julledigheten. I några fall har det slängts in smällare. Barn från låg- och mellanstadiet har setts med smällare på området. Alla föräldrarådsrepresentanter uppmanas att ta upp detta på föräldramötena! Ombyggnaden av idrottshallen drar igång vilket kommer att innebära att en stor del av området stängs av. Arbetet beräknas vara klart siste mars.

En ny metod med direkt skolpeng kommer att införas i Lunds kommun. Skolledningen vet inte riktigt hur den kommer att slå, men förhoppningsvis kommer det att innebära mer pengar för Nyvångskolans del.

Övrigt
Fronter – Det är stora skillnader på hur enskilda lärare använder Fronter påpekar en förälder. Det beror på att det fortfarande är mycket stora tekniska problem med användningen. Det är svårt att komma in, att öppna dokument m.m. Alla hoppas att problemen snart kommer att vara lösta.

Inga kommentarer: