2010-01-20

Fotokatalog

Kan det bli billigare?
Det har förekommit en del kritik från föräldrar om bristen på valmöjlighet vid beställning av katalog/klass/elevfoto (att beställa mindre än paketutbudet kostar ändå nästan lika mycket som paketet i sig). Det planerades att Nyvångskolan, Hagalundskolan, Skrylleängskolan och Torna Hällestad skola ska gå ihop och utreda vilka alternativ det finns vid upphandling av fotograferingstjänst. Föräldrarådet utsåg Tina Kervall (tina.kervall@sigma.se) att representera Nyvångskolan.

Om du har synpunkter - lägg in en kommentar här!
Dessutom har ni möjlighet att svara på frågorna till höger. Detta hjälper oss att få en uppfattning om vad ni anser i denna fråga.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag håller med om att det är dyrt med fotokatalog och individuella bilder på barnen, men det jag själv har reagerat starkt på är att bilderna är av så dålig kvalitet. Fotograferna jobbar under så stressiga förhållanden att bilderna blir undermåliga. Barnen tittar inte alltid ens in i kameran och fotografen har inte ens tid att ta om bilden.
Jag personligen kan tänka mig att betala samma summa pengar som idag, men då med bra bilder. Anlita ett seriöst företag som låter fotograferna göra ett bra jobb och som inte skinnar "oss" på pengar.
/Mamma

Anonym sa...

Hej!
Håller med om att bildkvaliten inte alltid är den bästa. Blev också mycket irriterad av att man vid beställningen inte kunde göra ett mer selektivt val, det var allt eller inget. De man inte ville ha tvingades man skicka tillbaka. Tidigare har man också kunnat beställa tex svartvitt kort istället för färg av den största modellen till samma pris. Nu gick plötsligt inte detta utan man var tvungen att special beställa detta till ett högre pris, trotts att det med modern digital teknik inte kan kosta mycket mer att producera. Hoppas på ändring till nästa år.
/Lotta Uddenberg

Anonym sa...

Hej på er!
Mycket bra sida ni har!
Kan man inte stötta dom elever som går någon linje om media/foto?? Ett samarbete Med äldre gymnasieelever som kommer och fotar och framkallar och att man får beställa dom fotona som man vill ha. Då blir inte vi rånade och eleverna får jobba samtidigt som dom lär. hoppas ni förstår vad jag menar. Ha de bra bland vitsipporna!