2009-04-15

Högstadiegruppens möte 09-03-10

Nattvandrarna var och informerade på förra mötet och berättade om sin verksamhet. Man vill gärna ha fler engagerade föräldrar som kan nattvandra på fredag- och lördagkvällar. Ju fler föräldrar, desto mer sällan behöver man gå. Vi var ett par föräldrar som gått ett par kvällar och var eniga om att detta ger väldigt mycket. Man lär känna varandra och ungdomar som man stöter på på byn. Rekommenderas! Här hittar du Nattvandrarnas hemsida.

Skolan har planer på att göra ett uteklassrum för högstadiet med bänkbord och plantering. Eleverna ska vara delaktiga i utformningen. Låter mycket positivt tyckte vi alla.

Vi pratade om kontakten med Allaktivitetshuset. Många av ungdomarna känner sig inte hemma där och vi föräldrar vet kanske inte heller vad de gör. Vi provar att bjuda in personal till nästa möte för att se om de vill komma och berätta om sitt arbete. Frågor som kom upp: Hur arbetar dom? Har de samarbete med fältassistenterna, hur funkar det? Hur ser kontakten med skolan ut? Hur ser de på sitt uppdrag? Hur jobbar de för att uppfylla det? Satsningar? Susanne lovar kontakta dem.

Inga kommentarer: