2008-10-02

Föräldrarådsmöte 1 oktober 2008 Minnesanteckningar från högstadiegruppen


10 föräldrar samtalade med Ronny om situationen på högstadiet.

Ronny berättade att LUNK-enkäten visar att eleverna tycker att de har bra inflytande i skolan. Eleverna tycker också att de får hjälp och stöd.

Jonas, som jobbat som plusjobbare, har varit mycket i korridoren och haft ett lugnande inflytande. Tyvärr är han tvungen att sluta nu. Mobbning existerar tyvärr på skolan, men skolan jobbar hårt med detta. Situationen bland niorna är annars bra.

En förälder påpekar att det kom fram att en klass hade hög frånvara vilket kom som en total överraskning för föräldrarna. Det är viktigt att skolan signalerar detta tidigt och inte avvaktar.

Det finns tecken på att det dricks mer alkohol bland eleverna i nian och i viss mån i åttan. Diskutera nolltolerans i klasserna. Om föräldrar står samman ökar man chansen att ha koll på sin och andras tonåringar. Ronny samverkar med polisen och personal från Allaktivitetshuset. Läget i Dalby är fortfarande ganska lugnt.

Vi diskuterade elever som mår dåligt och vad man som elev ska göra om man ser eller misstänker att någon mår dåligt. Ronny träffar ordförandena från Amor och Esko en gång i månaden och pratar om sådana saker. Det är bra att vända sig till klassmentor socialsekreteraren eller rektor om man vill prata om en viss elev.

Socialsekreteraren Maj-Lis Strand går ut med en föräldrautbildning som heter KOMET. Information om denna kommer att finnas på skolans hemsida. Metoden bygger på att ta fasta på det som är bra och inte fastna i det negativa.

Två boktips om tonåringar lämnades av två föräldrar:
Lita på din tonåring av Ingegerd Gavelin
Tonårstid av Björn Wrangsjö

Klicka på länken, skriv titeln och se om boken finns inne på något av Lunds kommuns bibliotek.


/Susanne Bolding antecknade

Inga kommentarer: